Słoik owijamy folią aluminiową i ręcznikiem, po czym umieszczamy w ciepłym miejscu na ok 8 godzin (najlepiej na noc). Czarna magia stała się jasna :D SKŁADNIKI 800ml mleka sojowego opakowanie jogurtu sojowego (150g) opcjonalnie słodzik, np. ksylitol WYKONANIE Mleko sojowe (najlepiej niesłodzone) podgrzewamy do ok 45 stopni, następnie dodajemy do niego jogurt i dokładnie mieszamy. Słoik przekładamy do lodówki na kolejne 8 godzin, aby jogurt bardziej zgęstniał . Przy okazji pochwalę się moim domowym mlekiem sojowym, którego użyłam do wykonania jogurtu. Mieszamy mleko sojowe z kupionym jogurtem sojowym- otrzymujemy ilość kilkukrotnie większą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://healthy-dreams.blogspot.com/2016/02/domowy-jogurt-sojowy.html