foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: - 1 kg sera na sernik - 250 g cukru - 5 żółtek - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1/2 szklanki mleka - 5 białek - 200 g cukru - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka octu na bezę kokosową: - 5 białek - 200 g cukru - 100 g kokosu - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka octu na krem: - 600 ml śmietanki kremówki - 2 łyżki cukru pudru - 2 opakowania śmietan-fixu Przygotować sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało. Wyłożyć na nie ciasta bezowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140*C i piec około 20 minut, następnie zmniejszyć do 100*C i piec pół godziny. Na podstawce ułożyć beze kokosową, wyłożyć połowę bitej śmietany i nałożyć wystudzony sernik. Przygotować dwa kawałki papieru do pieczenia o wielkości blaszki, w której piekł się sernik. Na końcu wlać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w mleku. Tak samo przygotować bezę kokosową i dodać na końcu wiórki kokosowe. Przygotować bezę: białka ubić z cukrem na sztywno. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.