Zupa pomidorowa z piekarnika

Ewelina
Fit
26.01.2016 21:15
Zupa pomidorowa z piekarnika

Wartość odżywcza zupy krem z pomidorów (razem z grzankami): - Energia: 240 kcal - Białko: 9,5 g - Tłuszcz: 7,7g - Węglowodany: 33 g - Błonnik pokarmowy: 10 g - Cholesterol: 0 mg Krem z pieczonych pomidorów jest dobrym źródłem: - Składników mineralnych: potasu, żelaza, magnezu, cynku; - Witamin: A, E, C, kwasu foliowego, B1, B2, B6, PP; Wypróbuj inne pyszne zupy krem: Krem z pomidorów - składniki na 4 porcje: - Pomidory - 2 kg - Cebula - 2 średnie sztuki - Czosnek - 5 ząbków - Bulion warzywny - 1,5 szklanki (+/- w zależności od tego jaką chcemy uzyskać gęstość i ile soku mają pomidory) - Oliwa - 2 łyżki Dodatki: - Grzanki (chleb pełnoziarnisty posiekany w kostkę, skropiony oliwą i podprażony na patelni) - Świeża bazylia - Zupa krem z pomidorów - przepis: - Pomidory i obraną cebulę posiekaj na ćwiartki i rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. U osób spożywających duże ilości pomidorów oraz ich przetworów ryzyko zachorowania na raka jest o 30 - 40% niższe w porównaniu do osób unikających tych warzyw. Zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów to jedna z lepszych zup na jaką możemy pozwolić sobie latem. - Upieczone warzywa zmiksuj blenderem na krem, który następnie przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pestek i skórek. - Zupę podawaj z pełnoziarnistymi grzankami oraz świeżą bazylią.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/2014/08/ale-mi-sie-upieka-pyszna-zupa.html