Wartość odżywcza pieczonej jaglanki (jednego jabłuszka): - Energia: 270 kcal - Białko: 6,7 g - Tłuszcz: 8,8 g - Węglowodany: 40 g - Błonnik pokarmowy: 5 g Pieczona jaglanka w jabłku jest dobrym źródłem: - Składników mineralnych: potasu, magnezu, żelaza, cynku; - Witamin:E, C, B1, B2, B6; Składniki na 2 porcje: - Kasza jaglana - 1/4 szklanki - Mleko - 1/2 szklanki - Cynamon - 1/4 łyżeczki - Rodzynki - 2 łyżki - Orzechy włoskie - 2 łyżki - Duże jabłka - 2 sztuki Sposób przygotowania: - Jabłka wstaw do naczynia żaroodpornego i piecz w temp. 180 stopni C przez ok. 20 - 30 minut aż będą miękkie. - Kaszę ugotuj w mleku z cynamonem aż wchłonie cały płyn (ok. 10 - 15 minut).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/2015/03/pieczona-jaglanka-na-leniwe-sniadanie.html