Składniki: - 400 ml serka homogenizowanego waniliowego - 2 szklanki mąki - 4 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki cukru pudru - szczypta soli - kieliszek wódki, octu lub spirytusu (mniej pochłaniają tłuszczu w czasie smażenia) - olej do smażenia około 1 litr Serki wymieszać z jajkami i cukrem pudrem. Łyżkę można co jakiś czas maczać w zimnym oleju, aby ciasto dobrze odchodziło. Smażyć na rumiano z obu stron, jeśli wyjdą okrągłe same się obracają. Olej rozgrzać do temperatury ok. 170 stopni, najlepiej w niskim szerokim naczyniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/01/szybkie-i-pyszne-paczusie-na-serkach.html