Szyneczka gotowana-wyjątkowo krucha i soczysta

Kasia
Przekąski
25.01.2016 10:17
Szyneczka gotowana-wyjątkowo krucha i soczysta

Do gotowania: robimy nową zalewę-Na 2 litry wody dajemy 2 łyżki majonezu, ziele angielskie, pieprz, kilka ząbków czosnku(ja daję nie obierany tylko rozgnieciony), majeranek, listek laurowy, ewentualnie jakieś ulubione zioła, jeśli mięsko było peklowane to 1 łyżkę soli jeśli nie było peklowane to 4 łyżki. Zobaczcie krótki film jak zrobić taką szyneczkę⇓⇓ Do peklowania: na 1 kg mięsa 100ml wody z 25g soli peklującej to wstrzykujemy do mięsa(można zwykłą strzykawką zakupioną w aptece). Po o strzyknięciu wstawiamy do zalewy na 1 litr wody 50g soli peklującej, 3 ząbki czosnku, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego, 2-3listki laurowe, 2 łyżki majeranku. Więc ciągle coś robię i wypróbowuje nowe przepisy,i na pewno jeszcze powstanie wiele wędlin w mojej kuchni bo wychodzą znakomite-no i najważniejsze-wiem co w nich jest.... Rozkręciłam się z domowymi wędlinami na dobre-bo te które kupujemy ostatnio w sklepach to sama chemia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/01/szyneczka-gotowana-wyjatkowo-krucha-i.html