Dekoracja ciasta 2 niebieskie galaretki 1 szklanka śmietany kremówki cukier puder do smaku posypka Galaretki rozpuścić w 2,5 szklankach wrzącej wody i poczekać aż będzie gęstnieć i wlać na ciasto. Warstwa serowa 1 kg sera twarogu (dałam wiaderkowy) 400 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 1 niebieska galaretka około 14 szt okrągłych biszkoptów 4 łyżeczki żelatyny Składniki Spód ciasta 170 g ciastek herbatników 90 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać roztopione masło i wymieszać. Od jakiegoś juz czasu miałam ochotę zrobić go , ale zawsze wpadały mi inne pomysły do głowy, a ono schodziło na dalszy plan. Połowę wylać na ciastka, a na wierzch ułożyć biszkopty. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno i ozdobić ciasto. Żelatynę zalać 1/5 szklanki wody i poczekać aż napęcznieje, po czym podgrzać delikatnie, ale nie gotować. Wstawić ciasto do lodówki najlepiej na całą noc. Do drugiej części dodać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody i przestudzoną .Wszystko zmiksować.