Dodatkowo: - 200g czekolady ( użyłam gorzkiej) - 1 łyżka oleju roślinnego - ozdobna posypka Wykonanie: - herbatniki kruszymy ( ja użyłam malaksera), dodajemy do nich cukier waniliowy, roztopioną czekoladę oraz serek mascarpone, wszystko ze sobą dokładnie mieszamy i zagniatamy jak ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na jakieś 20-30 minut - ze schłodzonej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie zanurzamy w roztopionej czekoladzie wymieszanej z olejem, - trufle odkładamy na paper do pieczenia , następnie dekorujemy ozdobną posypką i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny, aż do chwili kiedy czekolada zastygnie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/2016/01/trufle-czekoladowe-z-mascarpone.html