Składniki: 7 żółtek 4 łyżki cukru 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki piwa pszenicznego olej do smażenia szklanka cukru pudru 3 łyżki soku z czerwonej porzeczki lub z soku z malin Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem do momentu aż będą jasne i puszyste. Usmażone z cieniutkiego ciasta rozpływają się w ustach, któż im się oprze? Jeśli faworki podbiły także Wasze serca koniecznie wypróbujcie przepis z piwem i rozsmakujcie się w delikatności tradycyjnych chruścików! Krążki lekko nacinamy w kilku miejscach, i nakładamy na siebie w kolejności duży, średni, mały, a następnie mocno przyciskamy środek palcem. Układamy po 4 kółka, nakładając do połowy jedno kółko na drugie, zwijamy w rulon i przecinamy na pół. Róże smażymy wierzchem tak by się zarumieniły na złoto i odsączamy z tłuszczu. To kolejne z moich ulubionych przysmaków z dzieciństwa. Prezentuje przepis na tradycyjne chrupiące faworki z bąbelkami.