Ryba po grecku Składniki: - 400g mrożonych filetów rybnych - 2 łyżki mąki - sól, pieprz - 2 łyżki soku z cytryny - olej do smażenia - 2 duże marchewki - 2 średnie cebule - 1 mały korzeń pietruszki - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 liście laurowe - 4 ziarenka ziela angielskiego - sól, pieprz Przygotowanie: - Filety rozmrozić, opłukać w wodzie. Pokroić na mniejsze kawałki (ja pokroiłam na około 5-6 cm) Skropić ryby sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. - Następnie obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. - Cebulę obrać, pokroić na drobne plasterki i podsmażyć na oleju. - Marchewki i pietruszkę również obrać i kolejno zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.