Camembert na ciepło

Camembert na ciepło

Zaczynamy od chleba. Odcinamy górną część chleba ( czapkę) a następnie wycinamy otwór w którym docelowo znajdować się będzie nasz ser. Środek chleba smarujemy masłem wymieszanym z czosnkiem. Następnie odcinamy …

Składniki

Pieczony camembert

Składniki:

- 1 duże opakowanie sera Camembert,

- 1 średniej wielkości bochenek chleba,

- masło,

- czosnek.

Przepis

Zaczynamy od chleba. Odcinamy górną część chleba ( czapkę) a następnie wycinamy otwór w którym docelowo znajdować się będzie nasz ser. Środek chleba smarujemy masłem wymieszanym z czosnkiem. Następnie odcinamy wierzchnią część sera i umieszczamy go w naszym chlebku.Tak przygotowany chleb pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.

Z pozostałego chleba możemy zrobić grzanki.

Na zdjęciu inna wersja tego przepisy - bez chleba.

Możemy przygotować również wersję z ciastem francuskim czyli zawijamy cały ser w cieście francuskim a następnie pieczemy w piekarniku.

Ewelina

Polecane