Sos tatarski

Ewelina
Przekąski
21.01.2016 10:20
Sos tatarski

Sos tatarski – przepis Składniki: kilka ogórków konserwowych marynowane grzybki – podgrzybki i prawdziwki 1 cebula majonez (najlepiej domowy) śmietana musztarda cukier sól pieprz sok z cytryny lub zalewa z grzybków marynowanych Wykonanie: Ogórki, grzybki i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać śmietanę, majonez, musztardę, cukier, sól i pieprz i odrobinę soku z cytryny lub zalewy z grzybków. Proporcje i ilość składników do sosu tatarskiego zależy od wielkości ogórków i grzybów, jednak po połączeniu wszystkich składników mamy otrzymać gęsty sos. Do sosu tatarskiego można też dodać inne składniki tj. szczypiorek, natkę pietruszki, kapary, oliwki czy jajko lub żółty ser.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przekaskinaimpreze.pl/sos-tatarski/