Nawet jeżeli jesteś na diecie lub po prostu dbasz o sylwetkę i zdrowo się odżywiasz, potrawy z tym warzywem w roli głównej powinny na stałe zagościć w Twoim menu. Zupa krem z papryki pieczonej z dodatkiem kalafiora to nie tylko pyszny smak, ale i mnóstwo zdrowa. Wybierz ten łatwy i sprawdzony przepis na przepyszną, aromatyczną i łatwą zupę krem z pieczonej papryki i kalafiora. Kiedy i z czym podawać zupę krem z pieczonej papryki i pieczonego kalafiora? W garnku rozgrzej oliwę i smaż na niej cebulę z czosnkiem, aż zaczną się karmelizować (czyli lekko brązowieć). To zupa krem z papryki na bazie bulionu warzywneg . Przepis na to oryginalne danie rodem z Hiszpanii nie jest skomplikowany. Zupa krem z pieczonej papryki i pieczonego kalafiora - przepis Na górną półkę wstaw papryki, a na niższą kalafior. Zupa krem z pieczonej papryki i pieczonego kalafiora - składniki Na liście składników znajdziesz także cebulę, czosnek, oliwę z oliwek oraz przyprawy. W połowie pieczenia przełóż papryki i różyczki kalafiora na drugą stronę. Krem z papryki pieczonej i kalafiora zajmuje nieco więcej czasu. Kalafior podziel na różyczki i ułóż na drugiej blasze. Bardzo dobrze wpływa na układ pokarmowy, pomaga oczyścić organizm z toksyn i wspomaga trawienie. Fani zup kremów na pewno będą korzystać z tego przepisu przez cały rok. To dobry pomysł na obiad na co dzień i od święta. Porcję kremu z papryki pieczonej możesz zapakować do pojemnika i zabrać ze sobą do pracy. Porcje udekoruj kleksem ze śmietany lub jogurtu, jeżeli jesteś na diecie i liczysz kalorie. Podawaj posypaną fetą lub z kleksem ze śmietany lub jogurtu. Ugotowaną zupę miksuje się na gładki krem. Od razu po wyjęciu z piekarnika paprykę włóż do strunowej torebki lub pojemnika, szczelnie zamknij i odstaw do ostygnięcia. Produkty kupisz bez problemu w każdym sklepie spożywczym lub na bazarze. Jeden z głównych składników tej super zupy, czyli papryka , to skarbnica witamin i składników odżywczych. Następnie podsmaża się cebulę z czosnkiem, doprawia, dodaje upieczone warzywa i wlewa bulion. Paprykę obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Zupę zmiksuj na gładki krem. Sekretem tej potrawy jest to, że paprykę i kalafior piecze się w piekarniku. Sycąca kremowa zupa to idealne danie na chłodniejsze dni. Czy z tych składników może wyjść zimowa zupa?