Składniki: - 0,5 brokuła - 200 g pieczarek - 0,5 cebuli - 4 jajka - 150 g szynka dworska Tradycyjne Jadło - majonez - sól morska drobnoziarnista ale-raj - pieprz czarny - 1 łyżeczka masła Pieczarki zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Na maśle lekko zrumienić pokrojoną cebulę dodać starte pieczarki i dusić na wolnym ogniu do odparowania płynu. Białka zetrzeć na średnich oczkach dodać niewielką ilość majonezu wymieszać i doprawić solą. Żółtka zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić i ostudzić. Na spód talerzyka dajemy kawałek foli spożywczej, przykładamy obręcz lub kawałek plastikowej butelki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2016/01/saatka-z-szynka-i-pieczarkami.html