Nietypowe ciasto

Ewelina
Ciasta
20.01.2016 20:20
Nietypowe ciasto

SKŁADNIKI na ciasto : - 3 szklanki mąki pszennej tortowej - 1 szklanka cukru - 1 cukier waniliowy - 200 g masła lub margaryny - 9 jajek - 5 łyżek oleju - 1 opakowanie czerwonego kisielu - 1/2 szklanki maku - 1 łyżka kakao - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dwie szklanki mleka z cukrem i masłem zagotowujemy, na gorące mleko wlewamy budynie rozmieszane w szklance mleka i energicznie mieszamy aż masa zgęstnieje. Masę trochę studzimy. DODATKOWO : - 150 g mlecznej/deserowej czekolady - 3 łyżki mleka - naturalne posypki dekoracyjne Delekta Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy mleko i rozpuszczamy w mikrofalówce, mieszamy aż się rozpuści. MASA SEROWA: - 2 budynie waniliowe - 100 g masła lub margaryny - 500 g twarogu trzykrotnie mielonego - 3 szklanki mleka - 4-5 łyżek cukru Sposób przygotowania : Margarynę utrzeć z cukrami, dodając stopniowo po jednym żółtku, oliwę, mąkę z proszkiem i na koniec ubitą pianę z białek. PRZYGOTOWANIE : Pierwszy blat ciasta układamy w formie, wylewamy część ciepłej masy serowej, przykrywamy drugim blatem ciasta i wylewamy resztę masy, ładnie ją wyrównując.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mariola1975.blogspot.com/2015/12/makowo-czekoladowe-ciasto-z-masa-serowa.html