Łosoś ze szpinakiem pieczony w cieście francuskim

Ewelina
Obiad
20.01.2016 20:26
Łosoś ze szpinakiem pieczony w cieście francuskim

SKŁADNIKI : - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 150 g łososia z puszki, w sosie własnym Graal - 100 g mrożonego szpinaku - 200 g twarogu - 2 ząbki czosnku - 1/4 białej części pora - 1 łyżka masła - sól, pieprz do smaku - 1 jajko do posmarowania ciasta PRZYGOTOWANIE : - Szpinak rozmrażamy, przekładamy do garnka, dodajemy zmiażdżony czosnek i podsmażamy aż płyny odparują. - Ciasto francuskie rozwijamy, na środek kładziemy porcję szpinaku, na to układamy odsączonego łososia i por. - Por kroimy w talarki i podpiekamy na maśle aż zmięknie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mariola1975.blogspot.com/2015/12/osos-ze-szpinakiem-pieczony-w-ciescie.html