Użyłam czarnych oliwek, ale jeśli chcecie żeby pasta była intensywniejsza w smaku możecie użyć zielonych (samych lub wypełnionych papryką).Potrzebne nam:- 12 mini-babeczek z ciasta kruchego- 6 jajek- spora garść oliwek (czarnych lub zielonych)- majonez- sól- szczypta chili- pieprz cytrynowyPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zimne obrać ze skorupek. Dziś mam dla Was przepis idealny na weekendowe szaleństwa - mega proste babeczki z pastą z jajek i oliwek. Podzielić na mniejsze części i razem z oliwkami oraz majonezem umieścić w misie blendera. Dodajemy tyle majonezu, żeby pasta po zmiksowaniu była kremowa, ale niezbyt rzadka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2016/01/kruche-babeczki-z-pasta-jajeczna.html