Składniki: 250 g makaron trójkolorowy 3/4 opakowania rukoli 100 g migdałów krojonych w słupki 1 słoik pomidorów suszonych 1 słoik czarnych oliwek słoiczek zielonego pesto 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki oliwy 4 łyżki miodu przyprawy do grilla Ja grillowałam w piekarniku w 250 st. C przez 10 min. 3. Pesto wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek. 8. Grillowaną pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paski, posypać migdałami. 9. Polecam z całego serca, również w wersji bez kurczaka. Tą smaczną sałatkę serwowałam już w wersji imprezowej przekąski, a wczoraj okazała się też świetnym i lekkim obiadem na upalny dzień. Jeśli miód jest skrystalizowany wymieszaj najpierw miód z letniej ciepłej (nie gorącej wody). 2. Bardzo lubię włoskie dania, więc można było przewidzieć, że połączenie makaronu, pesto, suszonych pomidorów i rukoli skradnie moje kubki smakowe i podniebienie.