Schab w sosie serowo-pieprzowym

Anna
Obiad
17.01.2016 18:59
Schab w sosie serowo-pieprzowym

Potrzebne nam:- 5 cienkich kotletów ze schabu (grubości 1 cm)- bagietka z masełkiem czosnkowym- duży kubeczek śmietany 18%- 100 g sera z niebieską pleśnią, np. Lazur- 3-4 plastry żółtego sera o intensywnym smaku- trochę mielonego czarnego pieprzu- przyprawa uniwersalna- czerwony i zielony pieprz ziarnisty- olej do smażenia- sól do smaku- szczypta chiliPrzygotowanie:Śmietanę, pokruszony ser pleśniowy i kawałeczki żółtego sera umieszczamy w rondelku i stawiamy na średnim ogniu. Przygotowałam do niego smakowity sos serowy z czerwonym pieprzem i podałam z chrupiącą bagietką. Jeśli po przygotowaniu tego smakołyku zostanie Wam trochę sosu, to polecam podać go z makaronem penne i kawałeczkami kurczaka - palce lizać! Doprawiamy tłuczonym kolorowym pieprzem, chili i odrobiną soli, gotujemy do roztopienia sera (sos powinien być jednolity).Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smażymy na rozgrzanym oleju po około 1,5-2 minuty z obu stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2016/01/schab-w-sosie-serowo-pieprzowym.html