Rogaliki półfrancuskie

Alicja
Desery
16.01.2016 8:56
Rogaliki półfrancuskie

Leniwe popołudnie na tarasie, aromatyczna kawa i te pyszne rogaliki... mmm... :) Składniki: 3 szklanki mąki kostka masła lub margaryny szklanka gęstej śmietany 4 dkg drożdży 3 żółtka szczypta imbiru białko do smarowania ciasta dżem lub marmolada cukier puder do posypania Mąkę wsypać do miski, wkruszyć drożdże, dodać roztopiony, ale nie gorący tłuszcz, śmietanę, imbir i żółtka. Placek podzielić na 6 trójkątów, każdy posmarować białkiem i ułożyć po łyżce dżemu z szerszej strony. Wyjąć, z porcji ciasta rozwałkować koło na ok 5 mm grubości i średnicy 25 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://doprawionefantazja.blogspot.com/2013/05/rogaliki-pofrancuskie.html
Doprawione Fantazją

Doprawione Fantazją

Alicja