Ciasto jagodowe na zimno

Alicja
Ciasta
16.01.2016 8:57
Ciasto jagodowe na zimno

Składniki: na ok 20 porcji - 2 opakowania bitej śmietany w proszku - 4 łyżeczki żelatyny - 2 galaretki o smaku owoce leśne - ok. 200-300g jagód - dżem jagodowy (niekoniecznie) - biszkopty Żelatynę rozpuść w poł pół szklanki gorącego mleka i odstaw do schłodzenia. Do miski wlej 400ml zimnego mleka, wsyp bitą śmietanę w proszku i ubijaj na najwyżych obrotach przez ok 4-5 min. W międzyczasie przygotuj galaretki według przepisu na opakowaniu i również odstaw do schłodzenia. Całość wstaw do lodówki na ok 2 godz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://doprawionefantazja.blogspot.com/2015/08/ciasto-jagodowe-na-zimno.html