Zupa z ryżem i pieczarkami

Beata
Zupy
16.01.2016 0:15
Zupa z ryżem i pieczarkami

Składniki 500 g kości schabowych 2 średnie marchewki 3 gałązki selera naciowego 1 mały por 2 średnie pasternaki 1 kawałek selera 100 g pieczarek 100 g ryżu 3 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz szczypta ostrej papryki 1 liść laurowy Do garnka włożyć umyte kości zalać wodą i pogotować chwilę. Warzywa pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do zupy, a następnie wsypać ryż. Pamiętam jak byłam mała to któregoś roku nasypało tyle śniegu, że chodziło się jak w labiryncie między zaspami. Nie bardzo lubię zimę, bo jest zimno, ale kocham ten krajobraz zimowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/zupa-z-ryzem-i-pieczarkami.html

smak i uczucie

Beata