Szpinakowe pappardelle

Ewa
Obiad
14.01.2016 12:27
Szpinakowe pappardelle

Składniki

2 łyżki masła

ok. 1 szklanka szynki wędzonej,pokrojonej w kostkę

1 szklanka śmietanki 30 %

1 1/2 szklanki zielonego groszku

sól i pieprz

odrobina startego,żółtego sera

400 g makaronu pappardelle ze szpinakiem

Przepis

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Zostaw ok. 1/2 wody, w której gotował się makaron.

W rondelku rozpuść masło,dodaj szynkę i smaż przez ok. 8 minut.

Do rondelka dodaj odrobinę wody,w której gotował się makaron,śmietankę i zagotuj.

Dodaj zielony groszek,pieprz i sól do smaku. Gotuj jeszcze przez chwilę.

Do zawartości rondelka dodaj makaron i wymieszaj.

Makaron podawaj posypany żółtym serem.