Chipsy z jarmużu

Dominika
Przekąski
12.01.2016 10:26
Chipsy z jarmużu

- 1/3 łyżeczki słodkiej papryki - 1/3 łyżeczki soli lub mniej - szczypta chili - szczypta pieprzu Przygotowanie Z umytego i osuszonego jarmużu wykroić twarde części łodyg. Jarmuż położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, najlepiej tak, aby jego kawałki nie nachodziły na siebie. Przestudzić je lekko na blaszce lub najlepiej na kratce, tak aby pod wpływem pary nie zmiękły. Podawałam już przepis na chrupki z ciecierzycy, które również świetnie sprawdzają się w roli zdrowej przekąski. Przygotowuje się je w kilka minut i jeśli uda nam się wymierzyć idealny czas pieczenia, wyjdą nam cudownie chrupiące. Podzielić go na mniejsze kawałki, jednak nie za małe, bo podczas pieczenia jarmuż się kurczy. Chipsy z jarmużu, które mi z powodzeniem zastępują niezdrowe sklepowe chipsy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/chipsy-z-jarmuzu/