Następnie mięso wyłożyć z lodówki i przełożyć do miseczki z ciastem naleśnikowym, dokładnie wymieszać tak aby każdy kawałek mięsa obtoczony był w cieście. Składniki: - 2 podwójne piersi z kurczaka - sól - pieprz - 3 łyżeczki słodkiej papryki - 2 łyżeczki ostrej papryki - 5 ząbków czosnku - 1,5 szklanki mąki pszennej - 200 ml mleka - 2 jajka - mąka do panierowania - olej - pojemnik Wykonanie: Pokrojone mięso przełożyć do miseczki, dodać sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką i ostrą paprykę, wszystko razem wymieszać, wstawić do lodówki na około godzinę. Kawałki mięsa umieścić w pojemniku, zamknąć go i potrząsać nim tak aby mięso się w niej obtoczyło. Pierś z kurczaka oczyścić z błon, pokroić w większą kostkę. Miseczkę z ciastem i mięsem mięsem przykryć folią i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Oczywiście marynaty do mięsa możecie użyć dowolnej- takiej jaka najbardziej smakowo Wam odpowiada- ja jednak podaje również swoją marynatę jakiej użyłam do kurczaka. W między czasie rozgrzać olej i smażyć mięso stopniowo na złoty kolor.