Sałatka z kurczaka i zielonym dressingiem: SKŁADNIKI na 4 porcje: Mix sałat z pestkami dyni 10 szt. polędwiczek z piersi z kurczaka 10 plasterków surowej wędzonej ogonówki pieprz do smaku pomidorki koktajlowe dressing: 2 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki musztardy zielonej Maille (szczypiorek, pietruszka, bazylia) 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy 1 łyżeczka soku z limonki PRZYGOTOWANIE: Polędwiczki z piersi kurczaka oprószamy pieprzem (nie solimy) i zawijamy w plastry ogonówki surowej wędzonej lub w wędzony surowy boczek. Ta sałatka zawsze wzbudza entuzjazm gości, gdyż smak grillowanych polędwiczek z kurczaka zawiniętych w surową wędzoną ogonówkę lub boczek wszystkim przypada do gustu. Mix sałat układamy w misce, na wierzchu układamy z grillowane polędwiczki i połówki pomidorków. Można też do sałatki dodać np. winogrona i ser feta lub kozi jeśli chcemy by sałatka była bogatsza w składniki. Najważniejszym składnikiem tej sałatki są zawijaski z kurczaka i zielony dressing.