surówka z młodej kapusty surówka z warzyw z papryką Klasyczna surówka z kiszonej kapusty: 500 g kiszonej kapusty 1-2 soczyste jabłka 1 marchew 1 cebula łyżka posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżeczki cukru, sól i pieprz mielony do smaku Surówka z kiszonej kapusty bez cebuli Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Odstawiamy surówkę na kwadrans aby smaki się przegryzły 🙂 Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty jest według mnie najlepsza, bez udziwnień i modnych dodatków smakowych, ze składników które zawsze są pod ręką. Surówka z kapusty pekińskiej surówka z modrej kapusty. Ma jeszcze inne zalety, surówka jest tania, oraz po zrobieniu może poleżeć w lodówce kilka dni, więc można przygotować z większej ilości na zapas.