Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 50 g startej gorzkiej czekolady Masa malinowa: 500 g serka mascarpone 500 g malin (świeżych lub mrożonych) 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 1 łyżce zimnej wody Bita śmietana: 500 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy lub 2 łyżeczki żelatyny Ponadto: 1/2 szklanki nasączenia do biszkoptu (sok malinowy rozcieńczony wodą pół na pół, w wersji dla dorosłych sok malinowy można zastąpić nalewką malinową) gotowe, pokruszone beziki do posypania ciasta ( lub beza upieczona z 2 białek i 100 g cukru) Bita śmietana: Dobrze schłodzoną śmietankę wraz z cukrem i śmietan-fixami umieścić w misie miksera. Jeśli przeszkadzają Wam pestki z malin, na tym etapie możecie przetrzeć sos malinowy przez sitko ( ja tego nie robiłam). Tak przygotowaną frużelinę dobrze schłodzić, najlepiej 2-3 godziny w lodówce. Ciasto schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Mascarpone pozostawić w lodówce, a z pozostałych składników przygotować frużelinę. Dobrze schłodzony serek mascarpone i zimną frużelinę umieścić w misie miksera. W garnuszku umieścić maliny z cukrem. Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 35 – 40 minut w temp 160 C. Dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie, wymieszać i zagotować. Ubić na najwyższych obrotach na sztywno. Mąkę i kakao przesiać przez sito i wraz ze startą czekoladą dodać do masy jajecznej.