Ciasto 250 g masła 250 g cukru pudru 300 g mąki tortowej 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 2 płaskie łyżki kakao 1 kg jabłek Polewa 100 g margaryny (dałam masło) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 2 łyżki mleka 100 g cukru pudru Wszystkie składniki polewy umieścić w garnuszku i zagotować na małym ogniu. Masa 2 budynie śmietankowe 5 łyżek cukru 250 g masła 1/2 l mleka Na mleku ugotować budyń, a następnie wystudzić. Masło wraz z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, a następnie dodawać po jednym żółtku i stale ucierać. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę i dodawać po łyżce budyniu stale ucierając.. Pieczemy jedno ciasto dwukolorowe z jabłkami, a na wierzch przygotowujemy masę budyniową. Układać je na wierzchu ciasta, wciskając szerszą stroną delikatnie w ciasto. Na blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia wlać ciasto. Ja zrobiłam z jabłkami, ale równie smaczne jest z gruszkami czy wiśniami.