Smacznego :) źródło inspiracji piątek, 8 stycznia 2016 Pieczony łosoś ze szpinakiem w słodko-pikantnym sosie Autor: Małgorzata Chyla o 08:47:00 Etykiety: łosoś, łosoś pieczony, łosoś w pikantnym sosie, łosoś z chili, łosoś z ryżem, łosoś z sosem chili, łosoś ze szpinakiem, sos chili, sos słodko -pikantny Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) W glazurze ze słodkiego sosu chili smakuje naprawdę wyśmienicie - wbrew pozorom bardziej słodko niż pikantnie, ale połączenie z cebulą i szpinakiem sprawia, że smaki świetnie ze sobą współgrają :) SKŁADNIKI (dla 4 osób) 600 g filetu z łososia (bez skóry) 8 łyżek słodkiego sosu chili 1 czerwona cebula pokrojona w piórka 100 g świeżego szpinaku 2 woreczki ryżu basmati lub jaśminowego sól morska pieprz cytrynowy PRZYGOTOWANIE Wyciągamy z piekarnika, pozostawiamy jeszcze zawinięte przez 5 minut, po czym podajemy z ryżem. Pyszny i bardzo szybki przepis na łososia ze szpinakiem.