PIZZA PO WIEJSKU

Justyna
Obiad
05.01.2016 18:09
PIZZA PO WIEJSKU

Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki wody łyżka oleju 30 g drożdży szczypta soli łyżeczka cukru Dodatki: kilka plastrów grubej kiełbasy pół papryki czerwonej cebula 2 małe ogórki kiszone kawałek sera żółtego 2 łyżki ketchupu pieprz Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłej wody. W tym czasie paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, ogórki na plasterki. Wyrośnięte ciasto podsypujemy mąką, rozwałkowujemy i układamy na blaszce wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma wym. 28x28cm). Podpiekamy je w nagrzanym do 180 C piekarniku ok 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2016/01/pizza-po-wiejsku/