Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 200 g masła, pokrojonego na kawałki Składniki na masę jogurtową: 4 białka 1 szklanka cukru 750 g jogurtu greckiego 1 i 1/2 op. budyniu waniliowego 1 Dodatkowo: 120 g dżemu porzeczkowego masło do wysmarowana formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Formę o wymiarach 25cm x 35cm smarujemy odrobiną masła i dokładnie wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto w formie smarujemy dżemem, na to wylewamy masę jogurtową. Pyszne delikatne ciasto na jogurtach greckich z kwaśnym dżemem porzeczkowym i kruszonką. 2. W misie miksera umieszczamy białka i cukier, miksujemy, a następnie dodajemy stopniowo jogurt grecki, proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną.