Składniki: 500 g skrzydełek kurczaka 500 g nóżek kurczaka 500 g golenia wołowego 1 cebula 2 marchewki 2 pietruszki kawałek pora kawałek selera 1 suszony grzybek 1 pęczek natki pietruszki 1 gałązka lubczyku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 120-180 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Obraną cebulę wrzucamy w całości na suchą, dokładnie rozgrzaną patelnię i przypalamy z każdej strony. Mniam <3 Rosół nie tylko smakuje wspaniale z makaronem, naleśnikiem, czy kołdunami, ale jest też podstawą prawie wszystkich znanych nam polskich zup, tak pomidorowa, krupnik, ogórkowa, krupnik... i wielu wielu innych :) Gotujemy na małym ogniu (zupa powinna delikatnie pyrkać) 2-3 godziny, od czasu do czasu uzupełniając wodę, na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, kołdunami lub pokrojonym naleśnikiem, oraz z marchewką i kawałkami mięsa z gotowania (opcjonalnie). Wkładamy do garnka, dodajemy mięso, warzywa, suszony grzybek, pietruszkę, lubczyk, liście laurowe i ziele angielskie.