Roladki drobiowe w sosie koperkowym

Ewa
Obiad
04.01.2016 9:46
Roladki drobiowe w sosie koperkowym

Składniki

3 piersi z kurczaka

sól i pieprz

2 pęczki koperku

3 łyżki śmietany 18 %

czosnek granulowany

1/2 łyżki mąki

Przepis

Filety z kurczaka delikatnie rozbij. Koperek posiekaj.

Mięso natrzyj solą,czosnkiem i połową koperku. Z mięsa uformuj roladki i zepnij wykałaczką.

Roladki podsmaż na odrobinie oleju do momentu aż się zarumienią,po czym dodaj ok. 1/2 szklanki wody. Zmniejsz ognień i duś przez ok. 15 minut.

Z roladek wyjmij wykałaczki.

Śmietanę wymieszaj z mąką i odrobiną wody. Wlej do garnka,w którym gotowały się roladki. Do sosu dodaj pozostały koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.