Roladki drobiowe ze szparagami

Ewelina
Obiad
29.05.2015 10:59
Roladki drobiowe ze szparagami

Składniki

2 duże filety drobiowe z polędwiczkami

12 zielonych szparag

sól morska w młynku

pieprz świeżo zmielony

zioła prowansalskie

2 łyżki oleju

Przepis

Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Odciąć polędwiczki. Filety rozciąć wzdłuż na pół, na dwa płaty. Mięso rozbić tłuczkiem, przyprawić do smaku. Na środek każdego płata mięsa ułożyć po 2 szparagi, zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć roladki. Piec ok 30 minut w 180 stopniach.

W międzyczasie 2 razy podlać roladki wytworzonym sokiem.