PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI PIECZONE W PIEKARNIKU

Justyna
Dania mączne
24.12.2015 8:06
PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI PIECZONE W PIEKARNIKU

Składniki: Ciasto na pierogi: 2,5 – 3 szklanki mąki pszennej szklanka ciepłej wody 3 łyżki oleju płaska łyżeczka soli Farsz: 1/2 kg pieczarek 400 g kapusty kiszonej 1 cebula sól, pieprz, olej Przygotowanie Kapustę kilkakrotnie płuczemy, następnie gotujemy 20 minut w wodzie, po czym odcedzamy. Zgniatamy ciasto na pierogi, wałkujemy, wykrawamy krążki, które napełniamy farszem i lepimy pierogi. Pierogi są smaczne zarówno na zimno, jak i ciepło. Gdy lekko ostygnie kroimy ją na drobne kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2012/06/pierogi-z-kapusta-i-pieczarkami-pieczone-w-piekarniku/