Składniki (ok 20 pasztecików): 2 płaty ciasta francuskiego 200 g pieczarek 200 g kapusty kiszonej mała cebula sól, pieprz 2 listki laurowe, 3 kulki ziela angielskiego Przygotowanie Kapustę płuczemy, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i sól. Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy na patelni z cebulą, kiedy sok z nich odparuje, dodajemy posiekaną drobno kapustę i przyprawy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 20-25 min do zarumienienia. Ciasto francuskie przekrawamy wzdłuż na pół i dzielimy na prostokąty.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2015/12/szybkie-paszteciki-z-kapusta-i-pieczarkami/