Składniki: - 8 jajek - 1 puszka masy makowej z bakaliami Helio - 2/3 szkl cukru - 4 łyżki bułki tartej - 2 łyżki zmielonych migdałów - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki skórki pomarańczowej Helio - 50 g orzechów włoskich - Lukier: - 1 i 1/3 szkl cukru pudru - 3 łyżki zimnej wody Jajka z cukrem ubić na puszystą masę (tak by nie spadała z widełek miksera). Wylać masę makową włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni z termoobiegiem i piec 40 minut. Tortownicę o średnicy 23-25 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia a boki wysmarować.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2015/12/makowiec-na-szybko.html