Składniki: - Biszkopt: - 4 jajka - 4 łyżki mąki pszennej - 4 łyżki cukru - sól szczypta - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - Krem budyniowy: - 500 ml mleka - 3 żółtka - 8 łyżek cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego z wanilią - 1 łyżka kopiasta mąki pszennej - 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej - 250 g masła - Bita śmietana: - 500 ml kremówki 30% zimna - 3 łyżeczki żelatyny - 1/4 szkl ciepłej wody - Dodatkowo: - masa kajmakowa 500 g - herbatniki około 20 szt - krakersy około 20 szt - czekolada mleczna Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Resztę mleka zagotować z cukrami wlać zmiksowane mleko z żółtkami mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia, gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą i ostudzić. Krem budyniowy: Z mleka odlać 3/4 szklanki mleka. Warstwy ciasta: biszkopt, krem budyniowy, herbatniki, kajmak, krakersy, bita śmietana i starta czekolada. Dodawać po jednym żółtku i cały czas miksować do momentu, aż uzyskamy sztywną masę.