,,Kolorowe ciasteczka na choinkę''

Agnieszka
Ciasta
20.12.2015 8:21
,,Kolorowe ciasteczka na choinkę''

Szklanka cukru pudru 3 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko Składniki na lukier: Szklanka cukru pudru Białko z jajka Barwniki Dowolne ozdoby cukiernicze Wykrojone ciasteczka układamy na natłuszczonej foremce i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 12-15 minut. Po schłodzeniu rozwałkowujemy ciasto na oprószonej mąką stolnicy i wycinamy ciasteczka z foremek różnego kształtu. Lukier królewski: W misce miksera ubijamy białko na sztywno pianę a następnie dodajemy stopniowo cukrem pudrem. Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem pudrem a następnie dodajemy miodu oraz syropu klonowego i miksujemy do połączenia. Z wszystkich składników wyrabiamy ciasto, owijamy go folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez 1 godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/kruche-ciasteczka/