A ponieważ w Wigilię jemy pierogi z kapustą i grzybami , to żeby nie dublować dań, barszcz podaję właśnie z krokietami z pieczarkami. Pieczarki przekładamy do innego naczynia, a na patelni na gorącym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. W międzyczasie pieczarki kroimy na plastry, wrzucamy na gorącą patelnię i odparowujemy. Krokiety z pieczarkami, to nie jest typowe wigilijne danie, robię je też często w ciągu roku. Był już czerwony barszcz wigilijny na zakwasie , więc do kompletu muszą być też krokiety. Naleśniki smażymy, na każdym naleśniku kładziemy pieczarkowy farsz i ciasno zwijamy wedle upodobania.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2013/12/krokiety-z-pieczarkami.html