Do przygotowania dekoracji potrzeba: ciastek w kształcie reniferów, gęstego zielonego lukru do utworzenia obroży, gęstego i rzadkiego lukru w dowolnym kolorze do utworzenia sweterka, gęstego czarnego lukru do narysowania rogów, ogonka, oczu, nosa i kopytek, gęstego białego lukru do udekorowania sweterków, cukrowych gwiazdek do przyklejenia w pobliżu obroży, srebrnego maczku cukierniczego imitującego śnieg na kopytach. Po obrysowaniu wszystkich ciastek można je wypełnić rzadkim lukrem w tym samym kolorze, na szyi renifera nakleić gwiazdkę (gdy lukier jest wciąż płynny) i odstawić do wysuszenia na co najmniej 1 godzinę. Pomyślałam, że może warto by było ubrać je w sweterki żeby nie przemarzły w chłodniejszych częściach globu. Wydaje mi się, że to pierniki reniferki zdobyły w zeszłym roku najwięcej wyrazów zachwytu wśród mojej rodziny i znajomych.