Tarta czekoladowa z awokado

La
Ciasta
17.12.2015 6:50
Tarta czekoladowa z awokado
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

50 g dowolnych orzechów

50 g wiórków kokosowych

30 g syropu klonowego

Do wykonania kremu:

200 g awokado (najlepsze miękkie w czarnej skórce)

60 g syrop klonowego

40 g kakao

20 g oleju kokosowego

przyprawy: wanilia, cynamon

Przepis

1. Orzechy miksujemy z wiórkami kokosowymi, dodajemy syrop klonowy

2. Uzyskaną masą wykładamy okrągłą formę do ciasta (formuje my spód i brzegi,ugniatamy)

3. Obrane awokado miksujemy z dodatkiem syropu klonowego, kakao i olejem kokosowym

4. Dodajemy przyprawy do kremu

5. Blendujemy na puszysta masę

6. Wykładamy kremem przygotowana forme z ciastem