DIETETYCZNA ROLADA BISZKOPTOWA

Maja
Fit
07.12.2015 13:37
DIETETYCZNA ROLADA BISZKOPTOWA

Składniki: 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki erytrotolu 1 łyżka mleka 200g ricotty 50g kremowego serka troszkę sproszkowanej wanilii łyżeczka słodzika ze stewią Przygotowanie: Białka umieszczamy w misce i ubijamy na sztywno. Żółtka, mąkę, 2 łyżki erytrotolu i łyżkę mleka umieszczamy w drugiej misce i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników). Tak przygotowaną roladę kroimy na około 13 kawałków i możemy od razu podawać lub najpierw schłodzić w lodówce. Biszkoptowa rolada z waniliowym kremem (Foremka 36x26cm- 13 kawałków) Najprostsza i najszybsza rolada biszkoptowa jaka może istnieć. Gotową roladę, jeszcze ciepłą delikatnie odrywamy od papieru i od razu smakujemy przygotowanym kremem. Ricottę łączymy z kremowym serkiem, wanilią i słodzikiem i wszystko łączymy ze sobą. Cała rolada ma 460 kalorii, a jeden kawałek 36 kalorii

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojamicha.blogspot.com/2015/12/biszkoptowa-rolada-z-waniliowym-kremem.html