Składniki na 9 dużych ciasteczek (jedną blaszkę): 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki masła orzechowego 2 łyżki masła niesolonego 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki cukru trzcinowego dark muscovado 1 duże jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 tabliczka mlecznej czekolady CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Z ciasta formujemy kulki (powinno wyjść 9) i układamy w sporych odległościach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ucieramy na gładką masę (dark muscovado może zbić się w niewielkie kulki, nie przejmujcie się tym). W misie miksera umieszczamy masło orzechowe, masło w temperaturze pokojowej i oba cukry. Mąkę wraz z sodą oczyszczoną przesiewamy do miski i odstawiamy na bok.