Śledź wiejski

Agata
Przekąski
07.12.2015 11:46
Śledź wiejski

Śledź wiejski 20 minut + czas marynowania Składniki: 5 filetów śledziowych 2 cebule 1 szklanka wody 2/3 szklanki oliwy 1/2 szklanki octu 10% 2 łyżeczki cukru 2 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek czarnego pieprzu Wykonanie: Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i gotujemy przez kilka minut, aż woda delikatnie zmieni kolor. Dodajemy ją do zalewy i gotujemy przez 2 minuty, cebula powinna być al dente. Śledź jest marynowany w octowo-olejowej marynacie z dodatkiem przypraw i cebuli. Filety kroimy w dzwonka i wkładamy je do zimnej zalewy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/12/sledz-wiejski.html