- Czas gotowania: 30 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
1 Sztuka piersi z kurczaka
50 gram ryżu brązowego
20 gram sera Gouda
1 Sztuka papryki
1 Łyżka śmietany 12%
1 Sztuka cebuli
0,5 łyżeczki przyprawy chili
1 Łyżeczka oleju
0,3 łyżeczki soli
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Ugotuj ryż,
Umyj pierś kurczaka, pokrój ją w kosteczke i natrzyj olejem i solą
Podsmaż pierś na rozgrzanej patelni
Pokrój cebulę i paprykę w kosteczkę i dodaj je do piersi, następnie smaż przez 5 minut
Ułóż kurczaka z warzywami na ryżu
Sos
Do garnka daj śmietanę, ser oraz chili. Gotuj całość chwilę aż do uzyskania gęstej konsystencji. Polej nim kurczaka.