Idealne na imprezę ale także gdy dopadnie nas ochota na coś małego i słodkiego. składniki: kruche ciasto 1,5 szklanki maki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 0,5 szklanki cukru pudru 2 żółtka 200 g zimnego masła dodatki duży budyń waniliowy na 3/4 l mleka + cukier i mleko do ugotowania dowolne owoce i bakalie, u mnie kiwi,brzoskwinia,winogrona,borówki i rodzynki Potem wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 10 minut aż ciasto ładnie się zarumieni. Z ciasta wyszło mi 10 babeczek większych o średnicy 8 cm i 20 mniejszych o średnicy 6 cm. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na ok 1 godzinkę. Potem schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 5 mm. Upieczone babeczki wyjąć z foremek i ułożyć na desce aby wystygły.