Myślę, że jest to bardziej pomysł niż przepis, bo bardzo łatwo można go zmodyfikować po swojemu, niemniej na pewno wyjdzie smacznie i pożywnie, a co najważniejsze w słonecznych kolorach! Wielokrotnie pisałam, że moim ulubionym posiłkiem jest śniadanie weekendowe, a tu się okazuje, że ostatnim wpisem na ten temat były placki z ricotty! Batat poza tym, że jest pyszny, jak gdyby spokrewniony jednocześnie z ziemniakiem i dynią, to jest też kopalnią wartości odżywczych! Biorąc pod uwagę zawartość błonnika, złożonych węglowodanów, białka, tłuszczu, witamin A, B, C, E, K, makro – i mikropierwiastków batat w rankingu warzyw zdobył pozycję warzywa o najwyższej wartości odżywczej Żródło.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zielonysrodek.pl/jajka-batatach-pomidorami/