Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 opakowanie mieszanki sałat 1 duża gruszka 50 g niebieskiego sera pleśniowego 2 garści włoskich orzechów 1 łyżka soku z cytryny Miodowy vinegret: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka płynnego miody 1 łyżka octu balsamicznego 1 malutki ząbek czosnku świeżo zmielony czarny pieprz sól himalajska Wykonanie: Ząbek czosnku drobno siekamy i rozgniatamy. Połówki gruszek kroimy na plasterki i wkładamy do miski z wodą, dzięki cytrynie owoce nie ściemnieją. Oto na blogu zagościła sałatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi. Na półmisku rozkładamy sałaty, następnie plasterki gruszki i pokruszony ser. Sałatka z gruszką serem pleśniowym i orzechami
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/11/salatka-z-gruszka-serem-plesniowym-i.html